Schaeffler România

   Schaeffler România este una dintre cele mai mari investiţii în capacităţi de producţie ale Grupului şi produce în Braşov componente pentru industria automobilistică şi constructoare de maşini, precum şi pentru industria eoliană. Înfiinţată în anul 2002, Schaeffler Romania prevedea realizarea unei fabrici cu 3 hale de producţie cu o suprafaţă totală de 55.000 mp. După o investiţie ce depăşeşte 500 milioane euro, fabrica ocupă o suprafaţă de 42,5 hectare, din care mai bine de 140.000 de metri pătraţi construiţi, suprafață pe care se regăsesc cele 6 hale de producţie, în Cristian, unde are loc activitatea de producţie. Ziua Schaeffler este sărbătorită în fiecare an, în data de 8 octombrie, marcându-se astfel prima zi de activitate a fabricii din Brașov.

Scurta descriere

   De la înființarea sa din 2002 și până acum, Schaeffler România s-a dezvoltat și a adăugat obiective importante în portofoliul său, printre care amintim de:  

Stiati ca?

   De asemenea, de-a lungul celor mai bine de 15 ani de activitate, activitatea de producție s-a dezvoltat și au fost realizate produse record (cel mai greu rulment de 10,5 tone, cel mai mare rulment cu diametru de 4m, rulmenți speciali pentru industria eoliană sau de minerit), care aduc un plus valoare locației din România.

   Înregistrată iniţial sub numele de INA Schaeffler Braşov ca filială a Grupului Schaeffler, întreprinderea a fost redenumită în anul 2006 primind numele de Schaeffler România. În 2019 Schaeffler România a marcat o nouă etapă din acest punct de vedere, trecând printr-un amplu proces de rebranding, prin care s-a eliminat vechea denumire a companiei. Prin unificarea la nivel global a reprezentării sale corporative, noua identitate de brand redă unitatea și face parte din strategia de dezvoltare a companiei.

   Schaeffler România produce componente de tehnică liniară pentru industria de maşini-unelte, componente pentru industria de autovehicule şi rulmenţi de mari dimensiuni pentru diferite aplicaţii industriale. Atât gama produselor cât şi divizia de inginerie sunt în continuă dezvoltare, Schaeffler inaugurând propriul Centru de Inginerie în 2012, iar în 2019 și un Centru de Testare și Validare. Compania are o prezenţă extrem de activă în mediul universitar şi preuniversitar, precum şi multiple acţiuni şi proiecte de implicare socială, conform tradiţiei companiei de familie.

   Ca firmă orientată spre viitor, Schaeffler România pune mare accent pe calitate şi profesionalism. Folosind cele mai noi tehnologii şi investind în continuu în dezvoltarea profesională a personalului, compania a demonstrat că echipa sa face parte dintr-o elită, a cărei profesionalism maxim şi rezultate excepţionale sunt un stil de lucru consacrat.